De Schakel

vzw - LIMBURGIA

Limburgse Vereniging voor Doven en Slechthorenden

http://www.vzw-limburgia.be/Images/Limburgensia.jpg
Welkom bij de Limburgse vereniging voor doven en slechthorenden Wat vinden jullie van de nieuwe site? Volg ons op Facebook Vind weer nieuwe foto's op onze site Kalender is weer aangepast Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je bent je hier:
VZW - LimburgiaWelkom bij vzw-Limburgia

Wat is Limburgia?

Het Centrum voor Maatschappelijk en Cultureel Werk voor Doven en Slechthorenden van de Provincie Limburg "Limburgia vzw" is een instelling die gegroeid is uit de ledenbeweging die op 18 april 1927 te Hasselt werd opgericht met als voorloper "De Zachariasbond" geboren op 17 september 1868 uit een kern van oud-leerlingen van het doveninstituut van Maaseik, thans het K.I.D.S. (Koninklijk Instituut voor Doven en Spraakgestoorden) van Hasselt. Men kan dus stellen dat de dovenbeweging in Limburg al ten volle 130 jaar actief is en opkwam voor de rechten en belangen van de doven, lang voordat andere groepen van gehandicapten zich organiseerden.

Doelgroep
Hoewel voortgekomen uit een ledenbeweging die nog altijd de basis vormt, richt zij zich tot alle doven en slechthorenden van gelijk welke levensbeschouwelijke of politieke strekking ook. In deze zin is "Limburgia" een pluralistische instelling.

Omschrijving, doelstelling en werking
De socio-culturele begeleiding, de informatie en de vorming, de recreatie en de sport, de jongeren en de seniorenwerking. Er is een onontbeerlijke tolkendienst en de individuele nazorg en begeleiding......{LEES MEER}

Onze SponsorsCera

Fortis

Dankzij deze sponsors is het realiseren van deze website een feit. Momenteel doet Carla Vandormael het onderhoud van de website, zij is dus de webmaster van deze site. Wilt u in contact komen met de webmaster klik dan hier.